Povestea lunii

Ilustrațiile sunt inspirate dintr-o poveste din folclorul indian, despre cum a fost creată luna.

La începutul lumii, Creatorul a pus pe cer doar Soarele. Nu exista conceptul de noapte, iar ziua era atât de lungă, încât niciodată nu se termina. Creaturile munceau non-stop, chiar și când se odihneau, astfel, Creatorul a rugat Soarele să coboare după un timp și să răsară după același timp, pentru a le da răgaz să doarmă. Însă, fiindcă nu avea ce să mai lumineze când întunericul mânca lumina, se crea confuzie și creaturile se loveau unele de altele, își stricau recolta și din nevoie, se puneau la somn. Era atât de grav încât când se trezeau, își găseau plantele mâncate de păsări.

Creatorul întrebând în dreapta și în stânga și aflând părerea creaturilor, s-a sfătuit cu Soarele și s-a hotărât să creeze Luna. Pe timp de întuneric, când Soarele apunea, răsărea Luna și își revărsa lumina peste pământ lin ca un râu.

De când Creatorul a adus pe cer Luna, acum în lume există atât zi cât și noapte. Când Soarele își termină tura, îi preia locul Luna și luminează pe cer ca o lampă de veghe, ținând de urât tuturor creaturilor de pe Pământ. 

Tehnică mixtă: goauche și creioane colorate

You cannot copy content of this page