Rezumatul anului 2022

Bună! Nu ne-am mai auzit de ceva vreme. Aveam în plan să scriu măcar o dată pe lună, însă a fost un an dificil, probabil, cum a fost pentru mulți alții, de altfel. Am fost ocupată, ăsta e purul adevăr, nici nu știu când și pe unde a trecut anul ăsta, pentru că eu nu țin minte să mă fi salutat.

Prin urmare, vă voi povesti spuma laptelui, așa cât să vă țin la curent cu ce s-a întâmplat în 2022 și ce urmează să se mai întâmple în viața unui artist introvertit.

Anul a început cu câteva probleme de sănătate, de care a trebuit să am grijă și care m-au dat peste cap, moral. Încă le am și când mă mai lovesc, îmi amintesc că sănătatea e mai importantă înainte de lucru și munca intensivă, de care cu greu mă pot desprinde.

Mai apoi, am intrat intens în proiecte… mai exact:

Am avut frumoasa colaborare cu Robert Eisler și anume am lucrat împreună la cartea Scrum, dragonul cofetar text scris de Robert, iar ilustrațiile făcute de mine. Îi mulțumesc și Andreei Costăchescu pentru ajutorul oferit.

Între timp, a apărut și cartea despre acceptarea aspectului fizic Well Rounded, scrisă de Roxana Truță, un proiect Two Worlds.

Am avut câteva colaborări frumoase și cu Editura Viață și Sănătate. De fiecare dată când mă contactează, mă bucur și cred că se află printre colaboratorii mei preferați, fiindcă totul decurge atât de lin. Lucrez cu mare drag și spor la proiectele lor. Anul acesta au apărut sub acoperișul lor cartea Vara măcălendrilor scrisă de Kim Simmons, carte la care am lucrat cu un an în urmă. Călătoria lui Pavlo și a Ninei, scrisă de Florin Bică, o carte de colorat emoționantă, care ilustrează situația tristă a celor care pleacă din calea războiului, din Ucraina. În căutarea chivotului pierdut de Bradley Booth, prezintă o istorie ai cărei eroi sunt tânărul Laedan şi preotul Samuel, iar prin credință reușesc să aducă înapoi chivotul din mâinile inamicilor.

Ar mai fi 4 proiecte superbe la care am lucrat, însă încă nu s-au materializat. Ar fi vorba despre o colaborare cu autoarea Elena Ocenic, o altă cărticică superbă care abia aștep să apară, în colaborare cu Dorothea Kogure, și o altă cărticică amuzantă și drăgălașă de la Editura Atoție. Toate acestea sper să prindă viață în anul 2023. Al 4-lea proiect este prima mea colaborare cu Teatrul Ion Creangă. A fost o surpriză să fiu contactată de ei și să îi ajut sa ilustreze anumite materiale. Vi le voi prezenta cu prima ocazie.

Pe plan personal, nici nu știu cum am reușit, dar printre colaborările de mai sus, am reușit să strecor și niște timp pentru proiectele personale.

Am reușit să finalizez seria de anotimpuri, disponibilă sub formă de printuri de artă și semne de carte.

A apărut o mică serie de felicitări cu flori de primăvară, care a fost primită cu brațele deschise de urmăritori. Aceste ilustrații le-am numit Vestitorii primăverii și pe ei îi puteți găsi și în originale sau printuri de artă. Unele dintre flori și-au făcut apariția pe semne de carte.

Am lansat pentru prima dată și memopadurile și notepadurile animate, un proiect de suflet, animat. Fiecare produs prin răsfoire creează o animație, care eu sper să aducă un zâmbet pe buze.

Ultimul proiect de pe anul acesta a fost calendarul Fântâna vie la care am lucrat pe bucăți de vreo 3-4 ani. Mi-am făcut curajul, iar anul acesta am reușit să îl materializez.

Totodată, am avut o expoziție de grup, Red și îi mulțumesc din suflet Georgianei Chițac pentru invitație. Expoziția mai poate fi vizitată până pe 23 decembrie.

Nu știu cum sunt alții, dar uitându-mă în urmă, îmi dau seama cât de mult am lucrat și încă nu este gata anul, iar eu tot simt nevoia să mai încep și să termin alte proiecte. Mi-am dat seama că pandemia și criza economică + războiul de lângă noi, îmi stârnesc un sistem de apărare bazat pe muncă continuă. Sunt momente în care dacă nu am ce lucra, îmi găsesc, fiindcă altfel mă ia nebunia dacă stau degeaba. Un lurcru bun sigur nu e, pentru că acum pe final de an simt cum sunt stoarsă de energie și am nevoie de o pauză.

Abia aștept să văd ce va aduce anul viitor și vă mulțumesc tuturor din suflet pentru suportul oferit: că ați adoptat un produs din magazin, o ilustrație personalizată, sau că m-ați încurajat… unii dintre voi chiar mi-ați oferit mult suport moral și nici o viață de om un ar ajunge pentru a vă spune cât de recunoscătoare vă sunt.

Eu vă doresc în continuare un final de an liniștit și fericit, dacă se poate, alături de cei dragi.

Vă îmbrățișez,
Bianca

SHARE

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Poate te-ar interesa și ...

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *